A Nagy Vegetáriánus Kihívás napján készült ez a keksz is. Vendégségbe vittük magunkkal, a muffin mellett ez a másik nagyon gyors sütike amihez nyúlni szoktam ha gyorsan kell valami finomság és tényleg pikk-pakk elkészül. Nem kell receptet keresgélnem mert, a korábban posztolt Domestic Goddess féle Marylandi csokis keksz tészta arányait könnyen megjegyeztem:) és abból kiindulva egy kicsit átalakítgatva készítgettem már sokféle ízesítésű cookies-t. Most ribizli került bele, egy kicsit féltem tőle, hogy nem bírja meg a tészta, de teljesen jól sikerült és legközelebb még pár szemmel több ribizlit fogok bele tenni, mert az édes pirított kókuszos ropogós kekszben nagyon jó volt ráharapni a kicsit savanyúbb ribizli szemekre.
Ha egy picit tovább gondolom a receptet egy másik finom variáció sülhet ki belőle és majd ki is próbálom egyszer, egy kis kandírozott ananásszal és akkor már kész is a pina colada cookies:) csak akkor mindenképp mérsékelnék egy 20-30 grammot a cukor mennyiségen.
Ribizlis-kókuszos cookies
Hozzávalók
70 g kókuszreszelék
150 g liszt
200 g cukor/ nádcukor
2 tojás
1 marék ribizli
200 g vaj
1 kk. őrölt fahéj
.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A lágyan felolvasztott vajhoz keverem a cukrot, elkevert tojásokat, a korábban pár perc alatt illatosra pirított kókuszreszeléket, örölt fahéjat és a lisztet.
Egy sütőpapírral borított sütőlemezre diónyi gombócokat kanalazok egymástól tisztes távolságra, mert erősen megnőnek. A tetejüket vízbe mártott kanállal ellapítgatom és mindegyik tetejére 4-6 szem ribizlit teszek és 8-10 perc alatt világos barnára sütöm a kekszeket.
Már megint egy nagy kedvencem: a ribizli! Még kókusszal sosem párosítottam, itt lesz az ideje!:)
VálaszTörlésMég én sem, de próbáld ki, rendben van nagyon:)))
VálaszTörlés