2009. június 29., hétfő

Ribizlis-kókuszos cookies


A Nagy Vegetáriánus Kihívás napján készült ez a keksz is. Vendégségbe vittük magunkkal, a muffin mellett ez a másik nagyon gyors sütike amihez nyúlni szoktam ha gyorsan kell valami finomság és tényleg pikk-pakk elkészül. Nem kell receptet keresgélnem mert, a korábban posztolt Domestic Goddess féle Marylandi csokis keksz tészta arányait könnyen megjegyeztem:) és abból kiindulva egy kicsit átalakítgatva készítgettem már sokféle ízesítésű cookies-t. Most ribizli került bele, egy kicsit féltem tőle, hogy nem bírja meg a tészta, de teljesen jól sikerült és legközelebb még pár szemmel több ribizlit fogok bele tenni, mert az édes pirított kókuszos ropogós kekszben nagyon jó volt ráharapni a kicsit savanyúbb ribizli szemekre.

Ha egy picit tovább gondolom a receptet egy másik finom variáció sülhet ki belőle és majd ki is próbálom egyszer, egy kis kandírozott ananásszal és akkor már kész is a pina colada cookies:) csak akkor mindenképp mérsékelnék egy 20-30 grammot a cukor mennyiségen.

Ribizlis-kókuszos cookies

Hozzávalók

70 g kókuszreszelék

150 g liszt

200 g cukor/ nádcukor

2 tojás

1 marék ribizli

200 g vaj

1 kk. őrölt fahéj
.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A lágyan felolvasztott vajhoz keverem a cukrot, elkevert tojásokat, a korábban pár perc alatt illatosra pirított kókuszreszeléket, örölt fahéjat és a lisztet.
Egy sütőpapírral borított sütőlemezre diónyi gombócokat kanalazok egymástól tisztes távolságra, mert erősen megnőnek. A tetejüket vízbe mártott kanállal ellapítgatom és mindegyik tetejére 4-6 szem ribizlit teszek és 8-10 perc alatt világos barnára sütöm a kekszeket.

2 megjegyzés:

  1. Már megint egy nagy kedvencem: a ribizli! Még kókusszal sosem párosítottam, itt lesz az ideje!:)

    VálaszTörlés
  2. Még én sem, de próbáld ki, rendben van nagyon:)))

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz