Kissebb adagokat lefogok fagyasztani még a meggyből és más gyümölcsökből is, hogy télen is legyen egy kis gyümölcsös joghurtom.
Így készült:
100 g meggy
150 g natúr joghurt, nálam török 3,5 %
1 tk méz
A meggyből egy pár szemet félretettem, hogy legyenek benne gyümölcs darabkák is, a többit pedig botmixerrel összekevertem, majd visszatettem bele a félre tett szemeket. Egy picit folyóssabb lett az állaga mint vártam, pedig másodjára ki is nyomkodtam belőle egy kis levet, de engem ez egyáltalán nem zavart.
A meggyről azért találtam pár érdekes gondolatot, hogy miért is jó ha sok friss meggyet eszünk.
Hatékony antioxidáns, fiatalító hatású:). Salaktalanító és vértisztító. Kalcium, kálium és magnézium tartalma révén segíti a csontok, fogak, izmok fejlődését. Májméregtelenítő kúrában is kiváló és C-vitamin tartalma sem elhanyagolható. Viszont savtartalma révén meghozza az étvágyat és talán, ezért is fogyasztották paraszti eleink kenyérrel.
*Az infók Szabó Mária: Gyógyító természet c. könyvéből származnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése