2009. június 5., péntek

"Etyek, várjál megyek..:)"


jól szól a Belga:) végre én is eljutottam az Etyeki Pincefesztivál 2009 borfesztiválra. Ami már elég régen tervbe volt véve csak valahogy sosem jött össze. Kicsit sajnálom, hogy a korábbi 1-2 évben nem mentünk, amióta kicsit jobban érdeklődöm a borok iránt (félreértések elkerülése végett, eléggé laikus, de buzgó érdeklődő vagyok és műveltségem jó része, Dr. Nemtudomka könyvéből származik, aki alapvetően szintén Blogger:)).

A túra egy jól megszokott Irsaival indult a Nyakas Pincészetből, aztán egy pár órára lehorgonyoztunk az Etyeki Kúriában, ahová egy ismeretség vezetett, de nem gondoltuk volna, hogy "bennfentesként" szinte vendégként élvezhetjük a pincészet nagyszerű borait.
Kaptunk zsíros kenyeret aminek az elkészítésével minket bízott meg Sára asszony, bár sajna egy kissé elszúrtuk, mert olyan kis cuki zsíros kenyerecskéket gyártottunk, hogy aztán mind a 2 tálca a miénk lett, mert a vendégeknek 100 Ft ért drága lett volna az apró falatka:)) mindezen azért nagyon jókat derültünk közben.

Először nem túl szakszerű módon egy Pinot Noir rosét kóstoltam, ami egy nagyon finom bogyós gyümölcsös, igazi nyári ital volt. Aztán úgy gondoltam megkóstolom a Rózsakertet, ami teljesen elvarázsolt. Chardonnay és Sauvignon blanc tökéletes házassága. Kíváncsivá tett a bor további életére és az Etyeki Kúria többi borára is. Amit nagyon sajnálok, hogy a Királyleánykájukat, már távozóban az Öreghegyről lefelé caplatva kóstoltam csak meg egy újdonsült ismerős unszolására, akiről lefelé derült ki az is, hogy operaénekesnőnek készül. Igaza volt a Királyleánykát illetőleg, mert az a fehérbor amiből tényleg mindennap tudnék inni egy pohárkával:)

Utólag kezdett rémleni, hogy a könyvben is olvastam az Etyeki kúriáról, előszedvén egy nagyon megható történetet idéztem fel újra, hogy sajnos ennek a Királyleánykának sincs akkora ereje, hogy itt tartsa azokat, akiknek menniünk kell...
Végül arra is volt lehetőségünk, hogy Sára asszony remek töltött káposztáját is megkóstolhattuk, hát több voltam mint elégedett:))

Annyi bizonyos, hogy nem kell sokat gondolkodnom majd, hogy mit csinálok 2009 szeptember 26-27-én, Etyeken leszek a Kezes-Láboson:))

2 megjegyzés:

  1. Én is évek óta tervezem, hogy megyek majd Etyekre, de mindig elmarad. Nem annyira a borok, inkább a kézműves kirakodóvásár és a gasztrotermékek érdekelnének. Meg persze a kulturális programok is.
    (Pedig oda jártam szüretelni középiskolás éveimben...)

    VálaszTörlés
  2. akár már ősszel ;)
    jól hangzanak azok a középiskolás évek:)

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz