2009. június 24., szerda

Füstölt tokhal saláta - tormás-citromos öntettel

A közelünkben van egy orosz bolt, járok hozzájuk időnként, folyamatos fogyasztói vagyunk a szárított tintahalnak:) nagyon szeretjük elrágcsálni, bár sajnos pont mostanában hiánycikk. A gyönyörű füstölt halaikkal már sokat szemeztem. Egy picike darab füstölt tokhallal tértünk haza legutóbbi sétánk után és amikor megkóstoltuk, hát valami mennyei......... majd spórolok rá:), bár az eladóhölgy nagyon kedves volt és zokszó nélkül kaptam azt az 50g-ot, ami "csupán" 260 Ft-ba került:)

Hozzávalók

30 g füstölt tokhal

1 főtt tojás

3 db koktél paradicsom

3 db retek

1 kis marék zöld olajbogyó

6-7 római saláta levél

Nagyon rákattantam a friss citromos ízre, sós ételekben, ami számomra újdonság, talán először Ízbolygó díjnyertes körözöttjét próbáltam ki tavaly amiben volt reszelt citromhéj, szoknom kellett az ízét, de ahogy eszegettem aztán egyre jobban ízlett:), talán ez indíthatta el a lavinát citrom ügyben. A cápaharcsához korábban készítettem egy citromos mártogatót az is nagyon jó lett, de újra megkívántam valami hasonló ízt, így készült ehhez a salátához ez az öntet.

Tormás-citromos öntet

1 nagy ek joghurt

1 tk torma

1 szardella filé

egy csipet reszelt citrom héj

őrölt bors

A szardellát egy kanállal szétnyomkodom és alaposan elkeverem a többi hozzávalóval, sót már külön nem tettem bele, mert a szardellától kellemesen sós lesz.
1 adag ebédem lett belőle az irodában.

2 megjegyzés:

  1. Még sohasem ettem tokhalat (pláne füstölve), de egészen szimpatikus, nagyon tetszik, ahogy megcsináltad - a citrom meg mindig jöhet!:)

    VálaszTörlés
  2. én is csak most:)) még akár a szalonnára is lehet asszociálni, de mindezt egy nagyon finom füstölt hal ízzel és a hal íz sem nagyon tömény, inkább lágy szét omlik az ember szájában, tényleg nagyon finom érdemes egyszer megkóstolni:)) igen, a citrom mindig jöhet!

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz