2009. június 8., hétfő

Lazacos újkrumpli saláta

Pénteken vittem ezt a salit az irodába ebédre. Jól bevásároltam krumpliból a VKF-re, ezt az ételt ugyan nem terveztem előre, némi törpölés eredménye lett, hogy mit is főzzek? mit is főzzek? néha azt is nehéz kitalálnom, hogy mit kívánnék egyáltalán ebédre, de nem lett rossz a végeredmény, másnap is örültem neki.

Hozzávalók:

2 közepes új krumpli
1 szelet piros kaliforniai paprika
1 kis cikk hagyma
70 g füstölt lazac
egy kis maroknyi petrezselyem és kapor

öntet
2 ek tejföl
2 ek natúr joghurt
1 tk mustár
só, bors

Az újkrumplikat megpucoltam, felszeleteltem. Sós vízben megfőztem, ez nagyon hamar ment. Leszűrtem és egy tálba tettem hűlni. Felszeleteltem a paprikát, összeaprítottam a hagymát, a petrezselymet és a kaprot, majd a kihűlt krumplihoz kevertem. Aztán összekeverem az öntethez valókat és ráöntöttem a salátára. Óvatosan hozzáadtam a felcsíkozott lazacot is. 1
1 személyes adag.

6 megjegyzés:

  1. Erre nagyon kíváncsi lennék, és biztos, hogy nagy kedvencemmé válna! A lazac ára kicsit visszatart, bár úgy látom, nem kell bele sok.

    VálaszTörlés
  2. :) nem kell bele sok, sőt még kicsit kevesebb is elég lett volna.
    nem volt annyira drága, persze nem is annyira olcsó. 400 Ft környékébe került, a Lidl-ben vettem, ezt szeretem, mert nem annyira sós. jó esetben 2-3 alkalommal eszem azért belőle, csak most már ideje volt felhasználni, mert egy kis ideje már nyitva volt.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon gusztusos lett! Nálunk is jól fogyna ez a saláta :)

    VálaszTörlés
  4. Remélem, van kedved játszani: http://www.makkakonyha.com/2009/06/7.html

    VálaszTörlés
  5. Makka, köszönöm:)) megyek megnézem!

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz