2009. június 18., csütörtök

Titkok :)

Citromfű és Makka is kíváncsi volt a titkaimra, nem igazán terveztem, túl személyes dolgokat elárulni magamról itt a blog keretein belül, első sorban az ételekről szól, de azért próbáltam összeszedni pár olyan dolgot ami megrajzolhat néhány jellemvonást vagy képet rólam, illetve azért mégis találtam egy titkot:) Makkának külön megsúgom, hogy engem is szoktak így hívni:)) mégpedig a Macsákából tovább képezve, sőt szokott lenni Makkapanka is:)

1. Kapcsolat a konyhával, ízekkel. Viszonylag korán kezdtem érdeklődni elsődlegesen a sütemények iránt, egyik legfontosabb esemény volt a Karácsony, amikor sokszor 5-6 féle sütikét is gyártottam, fontos volt például a mézeskalács sütés, ami legalább 1 napos projekt volt sütéssel és díszítéssel együtt, de én ezt nagyon szerettem. Aztán ahogy nőttem, kezdtem érdeklődni más ételek iránt is a sütiken kívül. Műveltem azért érdekes dolgokat a konyhában, mint őszibarackos pörkölt, ami kiverte a családomnál a biztosítékot, vagy kicsit később édes paradicsom leves egy kis májgombóccal, ezt már tapasztalhatta a kis kedves, de hősiesen megette:))) pedig ez tényleg nagyon bizarr lett. Nemrégiben pedig a párom bátyjának és feleségének okoztunk (mondjuk ezt közös erővel) maradandó élményt egy nagyobb adag harisszával a gyros-ban. Lassan már 4 éve vezetek saját konyhát. Ha nem tudtam mit főzzek szinte mindig az internethez nyúltam így jutottam el a blogokig. Szeretek kisérletezni a konyhában. Az hogy én is blogot írok, impulzus döntés volt részemről, bár egyszer-kétszer már korábban is megfordult a fejembem, de magamat is megleptem vele, hogy tényleg elkezdem írni:)

2. Hiszem, hogy vannak jó emberek akiknek az a feladatuk, hogy szebb, jobb, békésebb legyen a világunk és ne az árnyoldalak legyenek kiemelve, mint amivel nap-mint-nap szembesül az ember, ami azért elég ijesztő. Az interneten az ember legalább jobban megtudja szűrni az inputot.

3. Fontosak számomra a kozmetikumok, itt is összetételt olvasgatok, mint a kajáknál. Sokan nem is gondolnák, milyen anyagokat kenünk magunkra a testápolónkkal, vagy tusfürdőnkkel. 1,5 éve sok mindent lecseréltem "tiszta" verzióra. Terveimben dédelgetem, hogy majd kevergetek krémeket, parfümöt.

4. Szeretem a színeket:) talán a fotókon is átjön, hogy az ételek mellett, nekem fontosak a kompozíciók is. Hiszen a szemünkkel is eszünk. Jó pár évig jártam rajziskolába és festettem is, ez is egy olyan része az életemnek, ami érzem egyre jobban kéredzkedik vissza.

5. Ő Iván:) Egy kis szerető gombóc.
6. Félek a tehetetlenségtől.

7. A titok talán itt van, hiszen ez számomra is titok. Magyarázat nincs a tarsolyomban, de elébe sem sietek. Sosem voltam túl jó matekos, de vannak különösen fontos számok nekem, ilyen a 11. Sokat találkoztam ezzel az elmúlt fél évben: 11:11, na de aztán 1:01; 7:07; 8:08; 9:09; 10:10; 12:12; 13:13; 14:14; 15:15; 16:16; 17:17; 18:18; 19:19; 20:20; 21:21; 22:22; 23:23; 12:21; 11:22; 22:11; 21:12; 14:41;...

10 megjegyzés:

  1. 11!

    Az én számom is. Illetve az 1-es maga. a születési dátumomban az évszámommal együtt összesen összesen 5 db 1-es van! :D

    VálaszTörlés
  2. Az én születési dátumomban csak 4:))

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, hogy játszottál!
    Édes az a kutyus! A neve is tetszik:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szívesen, kicsit sokáig tartott:) Iván nevében is köszönöm:)A neve a páromtól ered, ha lány lett volna akkor Pöcök lett volna:) úgyhogy jobban járt.

    VálaszTörlés
  5. Én is örülök, hogy beszálltál a játékba.
    A Makka nálunk is a macskából van, néha "AranyMakka", esetleg "Arany vagy és Makka?", amit eddig nem tettem ki nyilvánosba. Szóval titok.:))
    A páromnak is ilyen kutyája volt, kettő is.

    Én is hiszem, hogy vannak eredendően jó emberek, viszont azt is, hogy vannak eredendően gonoszak is. És ez már gyerekkorban is látszik.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Makka!
    Attól függetlenül, hogy írtam, hogy túl személyes dolgokat nyilván nem írunk de, nagy örömmel olvasgattam a tiédet és mindenki beszámolóját akit olvasok:)Milyen vicces, hogy a Makka nálad is a macskából van:) Ivánt nagyon szeretjük és mindenki nagyon szeretni a snacikat akiket ismerek és akinek már volt:)

    Igen tudom, hogy vannak rosszak is, de erről próbálok tudomást sem venni, míg lehet...

    VálaszTörlés
  7. Tényleg jobban járt a kutyus, hogy lány lett:) Nálunk is akadnak érdekes állatnevek: Nyikk cica, Nyivászka, Kunyi, Topi, Bicigli, Zokni, Piac... Ezek mind macskanevek a családból és a haveri körből.
    A kutyák valamivel szerencsésebbek.
    Iván milyen snaci?

    VálaszTörlés
  8. Jó volt, hogy megosztottad velünk! Arra az őszibarack pörköltre azért kíváncsi lennék!:)

    VálaszTörlés
  9. Szívesen:) az őszibarackos pöri nem sikerült a legtutibban, egy magyaros változat benne őszibarackkal, hát kicsit furi volt:)

    VálaszTörlés
  10. Kedves Citromfű! Aranyosak a macskanevek nagyon:)Nyikk cica:))))) Zokni se járt túl jól:)
    Iván egy só-bors törpe snaci!!!!

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz