2009. június 2., kedd

Tojáslepény Paprikás krumplival reggelire

Cukroskata meghirdette a XXV.-ik VKF fordulót, krumplis receptekkel, sajnos egy kicsit megkéstem a jelentkezéssel, de azért még reménykedek:)) ráadásul ez lenne az első ilyen alkalom. Itt látszik, hogy nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat, de némi váratlan munkatömeggel nem számoltam. Jó pár ötletet vettem papírra, de végül ez a reggeli valósult csak meg belőle, de úgy döntöttem, hogy a többi ételt is megfőzögetem majd szép sorjában.
A paprikáskrumpli az egyik kedvec ételünk, különösen a párom nagy rajongója, de azért én sem vetem meg. Most újkrumpliból kis mennyiséget frissen készítettem, de alternatíva lehet a maradék paprikáskrumpli felhasználásának is reggeli formájában.


Hozzávalók


3db nagyobb újkrumpli
1/2 paprika
1/2 paradicsom
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk virágoskúti csípős rózsa
3 dkg erdélyi szalonna
2 dkg csípős füstölt cserkészkolbász
1 tk pirospaprika
só, bors

Az újkrumplikat meghámozom és a szokásosnál kissebb kockákra vágom. Felaprítom a hagymát, a paprikát, a paradicsomnak lehúzom a héját és azt is felkockázom.
Az erdélyi szalonnát kipirítom, majd félre teszem, megpirítom a felkarikázott cserkészkolbászt is és azt is félreteszem. A visszamaradó szalonnás kolbászos szaftban megdinsztelem a hagymát, félrehúzom a tűzről hozzáadom a krumplit és a pirospaprikát, sózom borsozom majd felöntöm kb. 2 dl vízzel. Beleszórom a paradicsomot és paprikát, belereszelem a fokhagymát és kb. 10 perc alatt készre főzöm az expressz paprikás krumplit, végül belekeverem a szalonnát és a kolbászt is.


Tojáslepény

3 db tojás (lehetőleg házi )
só, olíva olaj

Egy közepes méretű serpenyőben kb. 2 ek olíva olajat hevítek, a tojást sóval felverem és 2 adagban, mint egy palacsintát megsütöm. Türelmesen megkell várni, míg az egyik oldal megszilárdul és megsül, utána megfordítom és sütöm meg a másik oldalát.
Számos további felhasználási lehetősége van a tojáslepénynek, pl az ázsiai ételeket, leveseket dúsítják vele, de spenóttal, fokhagymával sem lehet rossz és még sokáig lehetne sorolni a benne rejlő lehetőségeket, a palacsintához hasonlóan.

Az elkészült tojáslepényeket megtöltöttem a paprikás krumplival feltekertem és kovi ubival tálaltam ezt az eléggé tartalmas, de nagyon finom reggelit.

2 megjegyzés:

  1. Annyira ötletes ez a pályamű, teljesen lenyűgöztél vele! Azt hiszem, meg is lepem ilyennel a páromat, ha itthon lesz. Gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  2. KÖszönöm szépen:))) lenyűgöztél azzal, hogy lenyűgöztelek:))) legalábbis mosolyogtam egy jó ideig:) Jó étvágyat nektek majd hozzá!!

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz