2009. április 11., szombat

Almás-Répás Nyuszi Muffin


Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!

Ezzel az igazán egyszerű, ám nagyon finom muffinnal, ami tele van friss összetevőkkel, mint ananász, alma, répa v. sütőtök.... Igazán friss ízkombináció, inkább már nyáriasnak, egzotikusnak mondanám, de télen sütőtökkel és egy csipet fahéjjal készítve is finom lesz. Szóval multifunkciós, az ízvilág egy régen kóstolt répatorta ízvilága muffin képében:)

Hozzávalók

200g liszt
50g kókuszreszelék (illatosra pirítva serpenyőben pár perc alatt)
3 pici alma v. 2 közepes
1 répa
160 g nádcukor
1 tojás
90 g vaj v. 0,8 dl olaj
1,5 dl tejszín
2 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1/2 kk sütőpor
1/2 kk szegfűszeg
2-3 ek mazsola, ízlés szerint:)
1 bio citrom reszelt héja
1 friss v. 1/2 konzervananász

a tetejére:

3-4 ek porcukor
1-2 ek ananászlé


cukorvirágok


Összekeverjük a száraz és nedves összetevőket egy-egy külön tálban. A nedves összetevőket tartalmazó tálba belereszeljük az almát és a répát, belereszeljük a citromhéjat is. Az ananászt kisebb kockákra szeleteljük. Összekeverjük a liszttel az almás-répás masszát, majd belekeverjük az ananászt és a mazsolát. 190 fokon 15 perc alatt megsütjük. Közben kikeverjük az ananászlét a porcukorral és a kihűlt muffinok tetejére kenjük. Nálunk azóta fogyogat...:)
Sok más Húsvéti finomság receptje pedig jön hamarosan:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz