2009. április 9., csütörtök

Paprikaszószos szelet


A paprikaszósz már azóta izgatja a fantáziámat, amióta egy étteremben egyszer kóstoltam. Sajnos nem lett olyan szép piros színű, mint amilyennek terveztem, de cserébe fincsike lett. Biztos, hogy majd a kápia szezonban sokkal szebb lesz a színe, ha újra gondolom ezt a szószt egy kicsit.


Paprikaszósz

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek paprikakrém / Virágoskúti édes rózsa

1 tk paprikakrém / csípős rózsa

1 ek paradicsomszósz (Kecskeméti)

1 tk pirospaprika

1 ek étkezési keményítő

1-2 ek olíva olaj

só, örölt bors

A hagymát apróra vágjuk és az olíva olajon megpirítjuk, beletesszük a paradicsom szószt és a paprika krémeket picit átpirítjuk, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel egy picit forraljuk, majd a keményítőt pici vízben felodva besűrítjük.

A husika, sertéscomb volt ( 3 szelet), amit nagyon ritkán eszünk, de a így ritkán jól tud esni:)
A szeleteket megsózom, borsozom, kiveregetem egy kicsit őket, majd az inakat bevagdalom késsel, hogy megtartsák a formájukat, lisztbe forgatom és kisebb lángon szép pirultra sütöm 5-5 perc alatt mindkét oldalát, majd a kész mártásba szedem őket és 15 percig főzőgetem, míg teljesen megpuhul. Snidlinges jázminrizzsel ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz