Szatmári szilvalekvárból készült Húsvétra ez a desszert, abból a fajtából amiben nem találunk egyéb hozzávalót a szilván kívül, ezt amióta megkóstoltam rögtön beleszerettem. Első ránézésre kicsit én is megilletődtem a habom színétől. Leginkább csokikrémnek néz ki, pedig egy mézes, szilvás, marcipános krémet rejt a szép kerámia.
Hozzávalók
100g Szatmári szilvalekvár
2 nagy ek mascarpone
100g zsírdús joghurt
3 ek nádporcukor (mozsárban hamar össze lehet őrölni, ha nincs porcukor)
1 ek méz
30 g marcipán
Egy lábasban megmelegítettem a szilvalekvárt 1-2 ek vízzel, aztán belekevertem a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett megvártam hogy picit visszahűljön. Aztán mixerrel hozzákevertem a többi hozzávalót is, a marcipánból csak a felét, a többiből marcipán pöttyöket gyártottam a tetejére. Ha lett volna itthon egy kis szilvapálinka, biztos került volna bele egy-két kanállal az illata kedvéért:)
Fogyasztás előtt legalább 2 órát töltsön a hűtőben, hogy egy kicsit összeálljanak az ízek.
Ez nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésKedves Lúdanyó!
VálaszTörlésmost, hogy már megettük, jelentem tényleg nagyon finom lett:)Szinte nutella szerű élmény, piskótába, palacsintába töltve, tejszínnel biztos kifogom próbálni vagy bárminemű mákos pitty-putty mellé is jó lehet.