2009. április 26., vasárnap

Nyeremény Vacsi a Lui&Lei-ben - egy nagyon kellemes este

A ViaSat-on futó Gianni műsornak köszönhetően az étteremalakítás szó bejegyzés elé biggyesztésével, az első fordulóban megnyertem a lehetőséget, hogy egy vacsorát elfogyasszunk a Lui&Lei étteremben. Az első benyomás rengeteget számít, az ember ezt szinte megtanulja, ahogy múlik felette az idő.Nekem ez akkor egy kis csokor piros boglárka volt, ami mostanában az a virág ami a legjobban tetszik. Már mint a boglárka, ő az a képen:) Szóval sikerült rögtön a kedvemre tenni. A második benyomás a design volt, nagyon kellemes, nem túlhangsúlyozott, de mégis otthonos érzetet nyújt, egy olasz designer munkáját dicséri és egyébként nekünk különösen tetszettek a robogós képek a falon:), de nem is szaporítanám a szót, rátérnék a menüre:

Előételnek kaptunk finom meleg kis pirítosokat, olívaolajjal. Elfogyott az utolsó morzsáig.

  • Velencei halászlé
  • Olasz húsleves tortellinivel

A Velencei halászlé számomra az est fénypontja volt, nagyon szeretem a tengeri herkentyűket, mindenféle változatban, de ezt a levest biztos, hogy megpróbálom majd előállítani itthon is mert megéri. Tengeri halakkal, fekete kagylóval és vongole kagylóval készült. Az olasz húslevest a párom falatozta, megmondom őszintén, nincsen összehasonlítási alapom, de a tortellini ízében egy kicsit csalódtam, mert én valami másra számítottam.Nyakas Irsai és sör is fogyott a levesekhez.

Főételnek tésztákat választottunk:

  • Szélesmetélt kacsaraguval
  • Óriás ravioli rákkal és mascarponéval töltve bisque szósszal

Én ettem a kacsaragusat, a raguban darált formájában szerepelt a kacsahús, nem teljesen ilyennek képzeltem, egy picit nagyobb darab husikat vártam, de ettől még nagyon rendben volt az íze. Ehhez gondoltam egy olaszt bort próbálok ki és a pincér ajánlatára egy Angelo Pittaro pincészetéből való Cabernet típusút kóstolgattam, mély megelégedéssel:) A páromon tésztája számomra izgalmasabb étel volt, a bisque szószról megtudtuk, hogy a tengeri herkentyűk visszamaradó héjából készítik, de itt volt még mellette cukkini és paradicsom is.

Desszert már sajnos nem fért belénk, de nem is próbálkoztunk vele, mert még mentünk tovább a Bor és Jazzfesztiválra:) (ahonnan csak valami Juhász testvérekre:), meg valami Paptagra:) emlékszünk, igen jó emlékeket őrizve, meg egy nem annyira finom tócsnira:)), de visszatérve a Lui&Lei-re, ami egy kedves kis romantikus borbár, jó borokkal és jó ételekkel, nagyon kedves személyzettel és tényleg nagyon köszönjük azt a kellemes vacsorát amit ott elkölthettünk:) Végezetül pedig a gyönyörű látkép amit az étteremből kilépve láthat a kilépő akire rásötétedett...

3 megjegyzés:

  1. Pont most olvastam Palócprovence bejegyzését az ő nyeremény-vacsorájáról (ami talán ebéd volt.)
    Meglepően sok a hasonlóság, de a lényeg, hogy jól éreztétek Magatokat!

    VálaszTörlés
  2. Így igaz, ahogy Napmátka is írja, szombaton ebédeltünk a Lui&Lei-ben. Örülök, hogy Nektek is tetszett a hely és az ételek.:)

    VálaszTörlés
  3. Mi már kicsit régebben még Húsvét előtt voltunk, de egy kissé elszüttyögtem a beszámolót és pont az nap tettük közzé és tényleg majdnem ugyanazt ettük:)))))))) örülök neki, hogy ti is jól éreztétek magatokat:)

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz