2009. április 12., vasárnap

Szatmári szilvahab


Szatmári szilvalekvárból készült Húsvétra ez a desszert, abból a fajtából amiben nem találunk egyéb hozzávalót a szilván kívül, ezt amióta megkóstoltam rögtön beleszerettem. Első ránézésre kicsit én is megilletődtem a habom színétől. Leginkább csokikrémnek néz ki, pedig egy mézes, szilvás, marcipános krémet rejt a szép kerámia.



Hozzávalók

100g Szatmári szilvalekvár

2 nagy ek mascarpone

100g zsírdús joghurt

3 ek nádporcukor (mozsárban hamar össze lehet őrölni, ha nincs porcukor)

1 ek méz

30 g marcipán

Egy lábasban megmelegítettem a szilvalekvárt 1-2 ek vízzel, aztán belekevertem a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett megvártam hogy picit visszahűljön. Aztán mixerrel hozzákevertem a többi hozzávalót is, a marcipánból csak a felét, a többiből marcipán pöttyöket gyártottam a tetejére. Ha lett volna itthon egy kis szilvapálinka, biztos került volna bele egy-két kanállal az illata kedvéért:)
Fogyasztás előtt legalább 2 órát töltsön a hűtőben, hogy egy kicsit összeálljanak az ízek.
2 személyes adag.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Lúdanyó!
    most, hogy már megettük, jelentem tényleg nagyon finom lett:)Szinte nutella szerű élmény, piskótába, palacsintába töltve, tejszínnel biztos kifogom próbálni vagy bárminemű mákos pitty-putty mellé is jó lehet.

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz