2009. március 18., szerda

Tandooriasan pácolt csirke – Lilahagymás- uborka raitával


étteremalakítás
Egyre népszerűbbek az Indiai ételek, nem hiába, hiszen olyan harmóniákat ismerhetünk meg az ételeikben, ami a mi ízvilágunktól merőben különbözik. Viszont vigyázat nagyon könnyen függővé válhatunk, én is buzgón próbálom beépíteni ezeket az ételeket a mindennapi fogások közé. Mellettük szóljon még, hogy a tavaszi "lean" programok remek segítői lehetnek, mivel nem tartalmaznak sok kalóriát, viszont nagyon kellemes teltségérzetet okoz a fűszerek kavalkádja.


Hozzávalók:


1 csirkemell

A páchoz:

2 dl natur joghurt (nálam még tart a török natur 3,5 % joghurt)

1 gerezd fokhagyma

4 ek tandoori masala fűszerkeverék (beszerzési forrás pl: Ázsia Bt., )


A csirkemellből vágjunk szép, vékonyabb szeleteket, majd keverjük össze a pác hozzávalóit, reszeljük bele a fokhagymát és egy éjszakára tegyük be a hűtőbe. Én kontakt grillben sütöttem, egyszer megfordítva olyan 7-8 percig, de serpenyőben v. szelet sütőben is el lehet készíteni. És mindenképp ajánlom egyszer megkóstolni az autentikus változatot, amit agyagcserép kemencében, rendkívül magas hőfokon, 500 fok környékén sütnek.


A lilahagymás uborka raitához:

2 dl natur jogurt (nálam még tart az 1kg-os török natur 3,5 % joghurt)

2 cm gyömbér

1 kimagozott és apróra vágott chili paprika

1 ek szénsavas víz vagy egy kis lime lé



A raiták szerepe, álltalában pont az ellenkező mint most nálam, mert ebbe a változatba chili került, de enélkül a jogurt a néha brutálisan csípős ízvilág tompítására szolgál.


Uborka Raitát itt találtam, csak egy picit más fűszereket használtam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz