2009. március 28., szombat

Zöldborsós szalonnás pizza - Séta a ligetben

Mindkettőnk korán hazaért ma, így kitudtunk sétálni Ivánkával a ligetbe, annyira, langyos, meleg fuvallatok voltak a levegőben, hogy mostmár minden kétséget kizáróan itt a tavasz. Az ember a szabadba vágyik, hogy beszívhassa ezt a finom édes levegőt. A séta után a Tabu c. film mellé már csak a vacsiról kellet gondoskodni, pizzára esett a választásunk ezen a péntek feelingű szombat délutánon. Sokszor előfordul, hogy pitty-putty összedobunk egy pizzát, mert mire kiérne a futár, addigra el is készül.

Pizzatészta

200g liszt

4dkg szárított élesztő

kb 1 dl víz, illetve ha vesz fel a tészta akkor még egy kicsi

1 kanál olíva olaj

1 tk só

1 csapott ek nádcukor

A lisztet tálba szitáljuk és hozzáöntjük a többi hozzávalót és homogén tésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen, konyharuhával befedve legalább fél órán keresztül kelesztjük (én a mikróba szoktam addig betenni), de az se tesz rosszat neki ha egy óráig kel. A pizza tésztát Maci pizza tésztájának arányai alapján kezdtem készíteni, később egy picit változtattam az arányokon.

Beolajozott pizzasütő lapra, vagy tepsibe tesszük a vékonyra nyújtot, köralakúra formázott tésztát, én egyszerűen óvatosan kézzel meghúzogatom a széleit míg pizza alakú nem lesz, de ha nem lesz teljesen szabályos az sem baj.

Feltétnek került rá:

Bazsalikomos, oregános paradicsom szósz

150 g fagyasztott zöldborsó

6 dkg felcsíkozott, megpirított kolozsvári szalonna

6 dkg füstölt tarja, megpirítva

1 kisebb hagyma

5 dkg grana padano

5 dkg füstölt trapista sajt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz