Pizzatészta
200g liszt
4dkg szárított élesztő
kb 1 dl víz, illetve ha vesz fel a tészta akkor még egy kicsi
1 kanál olíva olaj
1 tk só
1 csapott ek nádcukor
A lisztet tálba szitáljuk és hozzáöntjük a többi hozzávalót és homogén tésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen, konyharuhával befedve legalább fél órán keresztül kelesztjük (én a mikróba szoktam addig betenni), de az se tesz rosszat neki ha egy óráig kel. A pizza tésztát Maci pizza tésztájának arányai alapján kezdtem készíteni, később egy picit változtattam az arányokon.
Beolajozott pizzasütő lapra, vagy tepsibe tesszük a vékonyra nyújtot, köralakúra formázott tésztát, én egyszerűen óvatosan kézzel meghúzogatom a széleit míg pizza alakú nem lesz, de ha nem lesz teljesen szabályos az sem baj.
Feltétnek került rá:
Bazsalikomos, oregános paradicsom szósz
150 g fagyasztott zöldborsó
6 dkg felcsíkozott, megpirított kolozsvári szalonna
6 dkg füstölt tarja, megpirítva
1 kisebb hagyma
5 dkg grana padano
5 dkg füstölt trapista sajt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése