
Nem sokára itt a friss zöldborsó, de annyira megkívántam zöldborsó levest, hogy el kellett készítenem, ezt a tényleg tavaszt idéző ételt. Az egyik barátnőm a Nyírségből származik és ő emlegette a zöldborsó levest benne főtt zsenge csirkével, nálam most sült csirkével és vajas galuskával készült, de zsenge borsóból biztos elkészítem újra azt a változatot is.
Hozzávalók
250 fagyasztott zöldborsó
3 kisebb sárgarépa
2 fehérrépa
1 cikk zeller és karalábé
1 kis fej hagyma
1-2 kanál olíva olaj
1 nagy csokor petrezselyem
1 l húsleves alaplé
1 fiatal háztáji csirke
Az olíván megpirítjuk, az apróra vágott hagymát és a felkarikázott leveszöldségeket, ha kapott egy kis színt felöntjük az alaplével és kb. fél liter vízzel, amikor félig megpuhultak a zöldségek beleszórjuk a zöldborsót és a fél csokor apróra vágott petrezselymet. ha minden megpuhult, megszórjuk a másik fél csokor petrelyemmel és a leves elkészült.

A vajas galuskához:
50 g vaj
50 g rétes liszt
1 tojás
A vajat kikeverjük a tojással, beleszitáljuk a réteslisztet és ha csomómentes, kanállal a forrásban lévő levesben kiszaggatjuk, ha feljött a víz tetejére és egy picit megdagadt, már jó is.
A vajas galuska receptjét itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése