2009. március 25., szerda

Céklás Muffin


A cékla áldásos hatásáról már írtam pár szót, bár meg kell valljam, hogy ez a brutál csokis verzió, nyilván nem a legegészségesebb formája a cékla fogyasztásnak, de arra mindenképp jó, hogy a lelkiismeretemet egy kicsit megnyugtassam:)

Hozzávalók

200 g liszt

4 ek kakaópor

1 kk sütőpor

2 kk szódabikarbóna

1 kk szegfűszeg

1 tojás

100 g tejszín

160 g barna nádcukor

1 nagy cékla, a reszelő nagyobb lyukán lereszelve

1 tábla étcsoki, apró kockákra vágva

Külön tálban lazán összekeverük a nedves és a száraz összetevőket, beleforgatjuk a reszelt céklát és az étcsoki kockákat, nem kell nagyon kidolgozni, egy muffin sütőbe papírkapszlikat teszünk és 3/4-ig töltjük a tésztával. 180-200 fokon kb. 15 percig sütjük.


Az igazság az, hogy muffin ügyben nem kell receptekért máshol keresgélnem, mert a környezetem a megmondhatója annak, hogy szegények hány muffint toltak már le a torkukon..:)))

A cékla ötlete egy Tv paprika műsorból szármaik, előfordul, hogy ha ritkán bekapcsolom a tv-t akkor erre a csatornára váltok, de akkor sem tudok előtte ülni, csak épp elkaptam egy műsort, amiben egy Bownie típusú süteményt készítettek céklás változatban.

Tudom, hogy a muffin nem az édességek csúcskategóriája, de hétköznapokra, amikor gyorsan kell valami sütike tökéletes, főleg ha esetleg kipróbálunk egy-két extrább variációt mint ez is itt. Húsvét előtt mindeképpen felteszek még egy általam nagyon kedvelt répás verziót, aztán szüneteltetem a muffin projektet egy darabig ígérem.

Ez a sütike a párom névnapjára készült egy menü részeként. Így ezúton is kívánok neki mégegyszer Nagyon Boldog Névnapot!!! Készült még Zöldborsó leves, sült csirkével és vajas galuskával valamint Ravioli Szardella pestóval, fokhagymás vajon a recepteket hamarosan felteszem.

4 megjegyzés:

  1. Fura, de mindenképpen ígéretes és biztató a cékla-csoki párosítás, s hát amiben csoki van, ritkán rossz :-)
    Párodnak boldog születésnapot.

    Köszönöm, hogy olvasóm lettél :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen, nézegetem majd a receptjeidet:))
    Igen, valóban fini, pont nem rég toltam be 1-et:), érdemes a hűtőben tartani.
    Névnapja van:), de ari vagy köszi.

    VálaszTörlés
  3. Hű, nagyon finom volt! Tegnap volt szerencsém személyesen a muffinokhoz. Igen, azokhoz, amik a fotón vannak. Igazándiból nem is szeretem a muffint, de ebből ettem vagy négyet! :-)

    VálaszTörlés
  4. Leelooka, de ari vagy. gyere legközelebb is:)) nagy puszi!!hua

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz