2009. március 18., szerda

Póréhagymás burgonyakrém leves - Cabanossival



"étteremalakítás"
Használjuk ki a reméljük utolsó hideg napokat tartalmasabb levesek készítésére, hazaérve alig vártam míg elkészül, hogy kanalazhassam ezt a finom forró levest.

1 kg burgonya
1 póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 l húsleves
1 dl tejszín
10 dkg cabanossi 1 ek olíva olaj
1 ek étkezési keményítő
1-1 csipet kakukkfű és tárkony
3 dkg cheddar sajt
snidling
só, bors

A póréhagymát felkarikázom 1 evőkanál olíva olajon megfonnyasztom, rádobom a burgonyakockákat, picit át pirítom (itt ha lett volna otthon száraz fehérbor akkor löttyintettem volna bele 1-2 decit) majd felöntöm a levessel, belereszelem a fokhagymát, beleszórom a fűszereket, amikor megpuhult a krumpli botmixerrel pürésítem. Beleöntöm a tejszínt, a keményítőt pici vízzel elkeverem és beleöntöm a levesbe, aztán forralok rajta egyet és kész is.

Egy pici olajon megpirítom a cabanossi szeleteket és levesbetét gyanánt ezzel tálalom a levest, a tetejét még megszórtam egy pici reszelt sajttal és snidlinggel....aztán hammm.

A leveshez inspirációt itt találtam.

2 megjegyzés:

  1. Egy újabb gagyi blog!
    Miért kell a nyg gasztrobloggereket utánozni?
    Unalmas!

    VálaszTörlés
  2. szerinted, mi az ami nem gagyi és nem unalmas?
    csak tényleg érdekel a véleményed
    te irtóra unatkozhatsz:))
    vagy már túl profi vagy...

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz