

étteremalakítás
Szintén a sorozatban szúrtam ki ezt az ételt, miközben szegény Carlos (aki nem nézi a sorozatot, ő sajnos az előző szériában megvakult) nagy igyekezetében hát szedett vagy 5 kanál sűrű sajtszószt a kis duci Huanitának, amikor is Gabi felhívta Carlos figyelmét, hogy Huanitácskának inkább diétáznia kellene, hát ez tavasszal nem csak rá vonatkozik:)
na de inkább egy kis dőzs:
Kelbimbó sajtszósszal
325 g kelbimbó, most itt fagyasztott, de még láttam frisset a Vásárcsarnokban
na de inkább egy kis dőzs:
Kelbimbó sajtszósszal
325 g kelbimbó, most itt fagyasztott, de még láttam frisset a Vásárcsarnokban
1/2 ek bio leveskocka
2 ek liszt
2 ek vaj
3 dl tej
2 dl tejszín
100 g érlelt, erőssebb ízű cheddar sajt
Vízben feloldjuk a leveskockát és 3-5 perc alatt haraphatóra főzzük a kelbimbót
2 ek liszt
2 ek vaj
3 dl tej
2 dl tejszín
100 g érlelt, erőssebb ízű cheddar sajt
Vízben feloldjuk a leveskockát és 3-5 perc alatt haraphatóra főzzük a kelbimbót
A sajtszószhoz megolvasztom a vajat, beleszórom a lisztet, egy nagyon picit pirítom, majd apránként gyors mozdulatokkal elkeverem a tejjel és a tejszínnel és belereszelem a sajtot, ha a sajt maradéktalanul elolvadt, akkor kész is. 
A köret és a szósz már megvolt, hát én ezt ötöltem ki hozzá husinak..
Ropogós fűszer panírban pirult csirke
Ropogós fűszer panírban pirult csirke

2 db egész csirkecomb, lebőrözve, apróra vágva
4 marék bio kukoricapehely
2 tk piros paprika por
2 tk kömény, imádom:))
1 tk borsikafű, vagy csombor, eszméletlen finom fűszer, én a romániai/erdényi konyha részeként ismertem meg
1 tk szárított fokhagyma
frissen örölt bors
só
 A husit egy tálba teszem, megszórom sóval, aztán egy zacskóba szórom a pelyhet, én speciál egy nyújtófával törtem össze, megjegyzem feszültség levezetésre kiváló és célszerszámok tárháza is széles:), aztán beleszórom a fűszereket és a összerázom. Ezután rászórom a csirkére, jól összeforgatom a ropogós panírral, aztán mehet be a sütőbe olyan, 200 fok körül 15-20 percre, akinek van grill funkció a sütőjén érdemes egy kicsit rápirítani.Kicsit sok lett a fotó, de most egyszerűen nem tudtam választani... 
ezt a csirkét, biztos, hogy elfogom készíteni többször, otthon a kis kedves azt mondta, hogy ezentúl ez lesz a kedvec csirkés étele:)), szerintem gyerkőcöknek is ideális, legközelebb kipróbálnám, krumpli pürével, mondjuk medvehagymással úgyis itt van a szezon.

Köszi ezt a panír ötletet! Kivételesen van is hozzá minden, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésKedves Heni, nagyon jó étvágyat hozzá!!
VálaszTörlés